MENU

Minun paikkani
Minun paikkani – videoissa näemme yhden henkilökohtaisen paikasta nousevan muiston. Ympärillämme on lukuisia paikkoja, jotka ovat erityisiä ja niistä löytyy muistojen näkymätön ovi. Usein tuon näkymättömän oven takaa löytyy aarteita. Niissä on läsnä tunteiden ja tapahtumien kirjo. Joskus niin vahvana että kehokin muistaa sen.

Joskus arjen ja elämän virta on niin vilkas, että muistelulle ei oikein ole ollut tilaa. Ehkä se on tapahtunut unissa ja alitajunnassa, kunnes jokin muisto pyrkii mielessä lähemmän tarkastelun kohteeksi. Valokuvat, mielikuvat, tapahtumien kertaaminen, tunnemuistot, mahdollinen kontakti muistoissa olleisiin ihmisiin ja vierailu muistojen paikassa, mahdollistavat muistojen palapelin rakentumisen eheämmäksi kuvaksi. Siitä mitä ja miten kaikki oikein menikään. Liike ja tanssi ovat myös tärkeitä apuvälineitä palojen löytämisessä sekä niiden tunteiden uudelleen elämisessä mitä muistot herättävät.

Onko sinulla, jokin paikka mikä on sinulle tärkeä ja haluat lähteä muistelemaan mitä kaikkea siihen liittyy? Onko jokin paikka missä askeleesi kevenevät ja monet muistot täyttävät sinut äärimmilleen? Missä tapahtui jotain isoa ja merkittävää, tai jotain mitä olet halunnut unohtaa? Miltä se tuntuu kehossasi? Miten se tunne ohjaa sinua liikkumaan? Kokeile liikettä rohkeasti ja anna sen viedä sinut mukanaan.

Tähän voit käyttää aikaa juuri niin paljon, kuin itse haluat ja tähän voi aina palata, kun jotain uutta tulee mieleen tai kehoon liikuttavaksi. Jos haluat jatkaa tämän muiston parissa, tässä on muutama ohje siihen:

Voit kertoa jollekulle tai kirjoittaa itsellesi missä tuo paikka oli, mikä sinut sinne vei, ketä siellä kanssasi oli?
Mitä kaikkea tuossa paikassa tapahtuikaan?
Millaisia tunteita ne tapahtumat sinussa herättivät silloin? Entä nyt, kun aikaa on kulunut?
Miten tuo paikka, sen tapahtumat olivat läsnä sinun muussa elämässäsi silloin? Entä tänään?

Jos muistoissasi tulee esiin jotain ikäviä asioita, etsi joku jolle voit kertoa niistä, etteivät muistot valtaa mieltäsi kokonaan? Rohkaisen sinua myös tanssimaan muiston kanssa. Kun koet, että on aika sulkea muiston ovi, voit konkreettisestii puhaltaa muutaman pitkän uloshengityksen ja siten antaa muiston haihtua ja huomion palata kehoosi ja ympäristöösi. Miltä kehosi tuntuu nyt ja mitä ympärilläsi tapahtuu nyt?

Elämänvoimaisia muisteluhetkiä! Niitä on yhtä kiva kuulla toiselta, kuin jakaa omiansa. Oman läheisen muistot ovat tärkeitä ja samalla hienoja hetkiä oppia jotain uutta niin maailmasta, kuin omasta läheisestä.

Lämpimin terveisin,

Kira Riikonen

Tämä video-opas sisältää tanssi-, läsnäolo- ja kohtaamisharjoitteita.

Se on kehitetty Tanssikaverit-hankkeen puitteissa.